Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fortsatt plasser til Breivik-saken

Vanlige folk får også komme og høre hva Anders Behring Breivik har å si mandag. Fredag formiddag var det fortsatt 100 plasser igjen.

Mandag starter rettssaken mot Anders Behring Breivik. Det er fullt i rettssalen. Men det er er satt av en annen sal i Oslo tingrett. Der vises forklaringen fra Breivik på TV-skjerm. Der er det satt av 140 plasser til vanlige folk. Men fredag ved lunsjtider var bare 40 av plassene tatt. Det var fortsatt 100 plasser igjen.

Breivik starter sin forklaring enten mandag eller tirsdag morgen. Det er satt av en uke til dette. Tiltalte skal fortelle hvordan han planla terroren 22. juli i fjor. Han vil også snakke om angrepene han gjorde. Og hvorfor han gjorde det.

LES MER HER: Breivik ber om å bli frifunnet

Kortene som gir plass, må hentes dagen før og gjelder for bare én dag. Selv om rettssaken er i tinghuset, hentes kortene i Borgarting lagmannsrett. Det ligger i nærheten av tinghuset. Det vil ikke være mulig å reservere plass. Retten gir heller ikke ut kort som gjelder for flere dager av gangen.

Nyhetsbyrået NTB snakket med ti personer som sto i kø fredag morgen. De sa at de var interessert i det som skjer i samfunnet. Derfor ville de se det som skjer i rettssalen.

LES MER HER: Vil bli dømt som tilregnelig

Tingretten ber folk sette av god tid til sikkerhets-kontrollen. Kontrollen ligner den som er på flyplasser.

Kortene deles ut mellom klokka 8 og 15.45 hver dag. For å kunne følge rettssaken må du være over 18 år.