Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frode Berg fengsles i to måneder til

Frode Berg må sitte i fengsel i Russland i to måneder til. Det har domstolen bestemt.

Frode Berg er siktet for å ha spionert i Russland. Han må sitte i fengsel i landet i to måneder til. Det har en domstol bestemt, ifølge kanalen NRK.

Men før fengslings-møtet var Berg optimistisk.

– Nå ser jeg en ende på dette, sa Berg til avisa VG gjennom gitteret i rettssalen.

Mannen fra Kirkenes i Finnmark ser bedre ut denne gang. Det er sammenlignet med de to siste fengslings-møtene, ifølge avisa.

Ilja Novikov er Bergs forsvarer. Han har ikke tro på at Berg vil være ute av fengsel i nærmeste framtid. Det sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Vi forventet en forlengelse. Vi ser på dagens fengslingsmøte som standard prosedyre, sier Novikov.

Men før møtet lovet domstolen ham at saken skal gå raskere. En avgjørelse kan komme allerede i september eller oktober, sier Novikov.

– Jeg vet ikke om jeg stoler på dette løftet, men tid betyr noe. Frode Berg lider av mangel på fysisk aktivitet og vil ha frisk luft, sier han.

I begynnelsen av mai ble fengslingen av den norske 62-åringen forlenget med tre måneder. Berg anket avgjørelsen. Men domstolen fulgte ikke hans ønske. Novikov sa den gang at han trodde Berg ville bli i fengsel i minst ett år.

Frode Berg er tidligere grenseinspektør fra Kirkenes. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB. Det skjedde i hovedstaden Moskva 5. desember i fjor. Han er anklaget for å ha spionert. Berg har selv innrømmet å ha jobbet for norsk etterretning.