Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp er skuffet

Fremskrittspartiets leder hører på velgerne. Nå skal Siv Jensen finne ut hva Frp har gjort galt.

Fremskrittspartiet ser ut til å bli valgets klare taper. Skuffelsen var stor under partiets valgvake. Også leder Siv Jensen er skuffet. I Oslo er partiet Venstre blitt større enn Frp. Frp har mistet velgere over hele landet.

– Velgerne har sagt hva de mener. Det skal vi lytte til. Nå får vi finne ut hva som gikk galt, sa hun til NRK. Det var da omtrent halvparten av stemmene var talt opp.

LES MER HER: Ned for Frp, opp for H

Jensen gleder seg likevel at partiet er tredje størst i Norge.
– Vi er på pallen. Det er ikke verst med tanke på at vi har hatt et veldig krevende år. Men i 2013 skal vi ikke være fornøyd med tredjeplass. Da går vi for gull, sier Frp-lederen.
De første prognosene viste at Frp ville få 13 prosent av stemmene. Det var prognosen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Utover kvelden viste det seg at støtten var enda lavere. Den var under 12 prosent. I så fall vil partiet gjøre sitt svakeste valg siden 1995. Frp har vokst i alle lokalvalg siden 1991. Det gjør det altså ikke lenger, skriver nyhetsbyrået NTB. Partiet går tilbake i alle fylker.
Carl I. Hagen var tidligere formann i Frp. Han synes ikke at det var et veldig dårlig valg for Frp.
– Jeg har vært med på valg der vi har fått 3,5 prosent av stemmene. Så noe katastrofe-valg blir det uansett ikke, sa Hagen på Frps valgvake.
Hagen stilte som kandidat til å bli ordfører i Oslo. Han gjorde mange feil i valgkampen.
– Jeg var ikke heldig med begynnelsen på valgkampen. Det ble bedre etter hvert. Men stemningen ble en helt annen etter 22. juli. Det viser målinger i juni og august, sier Hagen.
Frp mister makten i flere kommuner. Årsaken er det dårlige resultatet. I Tønsberg mister partiet over 18 prosent av stemmene.