Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp-politiker siktet for sex og filming

Politiet har utvidet siktelsen mot Frp-politiker Trond Birkedal. Han skal ha hatt oralsex med en 15-åring.

Siktelsen mot Birkedal er utvidet til seksuell omgang med barn under 16 år. Fra før var han siktet for å ha snikfilmet en mann naken. Det skal ha skjedd på badet til politikeren fra Fremskrittspartiet (Frp).

Tirsdag ble Birkedal varetekts-fengslet i to uker. Avisa Dagbladet har intervjuet en nå 17 år gammel gutt som har anmeldt Birkedal. Gutten forteller at han hadde oralsex med Birkedal. Det skjedde da gutten var 15 år gammel.

Gutten skal mandag kveld ha tatt kontakt med Geir Mo. Han er general-sekretær i Frp. 17-åringen skal da ha fortalt at han som 15-åring hadde sex med Birkedal. Det skal ha skjedd på et hotellrom under Fremskrittspartiets Ungdoms (FpUs) sommerleir i 2008.

Den nå 17 år gamle gutten sier til avisen at oralsexen var frivillig. Men han føler likevel at han er blitt utsatt for et overgrep. Gutten var i avhør hos politiet onsdag morgen.

LES MER HER: Frp-politiker siktet

Mo vil ikke svare på om partiet visste om anklagene mot Trond Birkedal fra før. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Mo sier at han ba gutten gå til politiet. Men han vil ikke fortelle hvor mange andre han har gitt det samme rådet.

– I en stor organisasjon som vår, går det av og til rykter. Jo viktigere personen ryktene gjelder er, jo flere rykter går det om personen. Det sier Frps general-sekretær til NTB.

Partileder Siv Jensen vil ikke svare på spørsmål om saken.

– Det er viktig å la politiet gjøre jobben sin. Det er først og fremst en politisak, sier hun til NTB.

Trond Birkedal er tidligere leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Han var også Frps ordfører-kandidat i Stavanger. Han ble regnet som en politiker med fremtid. Han har allerede deltatt i TV-debatter for partiet.

Ifølge avisa VG skal Frp t tidligere ha fått reaksjoner på oppførselen til Birkedal. Det skal de ha fått allerede for flere år siden.