Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp reagerer på kritikk fra Venstre

Abid Raja i Venstre anklaget Frp for å komme med «brun propaganda». Frps leder ber Venstre rydde opp.

Fremskrittspartiet (Frp) driver med «brun propaganda», sa Abid Raja. Han er nestleder i Venstre. Raja snakket om da Frp-leder Siv Jensen snakket om «snik-islamisering» før valget. Og om da nestleder Sylvi Listhaug la ut et innlegg om båtmigranter på nettsamfunnet Facebook.

– Vi skal si klart og tydelig fra. Det gjelder hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å si at det er greit. Og jeg nekter framover å akseptere, sa Abid Raja i et intervju med kanalen NRK.

Fargen brun i denne sammenhengen betyr politikk langt til høyre, som nazisme. Propaganda er politisk reklame.

Venstres leder Trine Skei Grande sa hun var enig i kritikken fra Raja. Siv Jensen i Frp ber Grande om å rydde opp.

– Det er uro i Venstre. Det gjør at de nå vil skifte fokus fra egen politikk over på Frp. Det er helt klart. Men det er ikke greit at Trine Skei Grande gir støtte til Abid Raja. Hun har også fått beskjed om det av statsminister Erna Solberg. Det sier Jensen til NRK.

Venstre fikk bare 3,9 prosent av stemmene i valget for en uke siden. Nå krever flere politikere i Venstre endringer i partiets ledelse.

Statsminister Erna Solberg sier hun er uenig i det Frp sa i valgkampen. Men det er likevel feil å si at dette er brun propaganda, mener hun.

– Frp er ikke et brunt parti som nører opp under rasisme, sier hun ifølge NRK.