Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp-topp angrer

Arbeiderpartiet svikter norsk kultur og vil bytte den ut med flerkultur. Det skrev lederen i Oslo Fremskrittsparti. Nå angrer han på de krassene ordene.

Christian Tybring-Gjedde er stortings-representant og leder i Oslo Fremskrittsparti (Frp). I fjor skrev han et innlegg i avisa Aftenposten sammen med en kollega. Der skriver han at norsk kultur blir skviset ut. Tybring-Gjedde beskylder Arbeiderpartiet (Ap) for å ville bytte ut norsk kultur med flerkultur. Han kalte det et kultursvik, og mente at det ville rive Norge i filler.

Flere reagerte på innlegget. Også Frps leder Siv Jensen sa han ikke burde skrevet det slik. Men høyre-ekstreme likte det Tybring-Gjedde skrev.

Nå angrer Tybring-Gjedde. I et nytt innlegg skriver han at det var krasst sagt. Det viste ikke flere sider ved saken. Han skriver også at «vi har alle opp gjennom tidene brukt feil ord, sagt ting vi burde sagt annerledes og ja, noe burde helt sikkert vært usagt».

Lederen i Oslo Frp har tenkt annerledes etter terror-angrepene 22. juli. Tybring-Gjedde mener likevel at det politiske budskapet hans står støtt.