Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp-velgere vil heller ha Erna

Flere nordmenn vil ha Erna Solberg som statsminister enn Jens Stoltenberg. Og flere Frp-velgere vil heller ha Erna enn Siv Jensen.

Høyre gjør det bra på meningsmålingene om dagen. Arbeiderpartiet gjør det ikke like bra. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nå viser en måling også at Høyres leder Erna Solberg er mest populær som statsminister. 45 prosent av de som er spurt, ønsker Høyre-lederen som statsminster. 43 prosent ønsker seg den sittende statsministeren – Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg.

Målingen er laget av analyse-byrået Respons Analyses. De har laget den på oppdrag for avisene Adresseavisen, Aftenposten og Bergens Tidende.

LES MER HER: Jens og Erna blir viktigst

Senest i mai var tallene de samme, bare motsatt. Da var Stoltenberg ønsket av 45 prosent, mens Solberg var ønsket at 43 prosent.

– Det er veldig hyggelig å få slike tall. Jeg synes det er bra å ligge så tett på, og faktisk gå forbi en som har sittet som statsminister så lenge, sier Erna Solberg.

Hun tror at tallene viser at folk ønsker forandring. Neste høst er det nytt stortings-valg.

LES MER HER: Høyre og Frp vil sende romfolket ut

Anders Todal Jensen forsker på valg. Han mener det finnes en viktig grunn til at Solberg gjør det så bra. Det mener han er fordi velgerne til Fremskrittspartiet ikke lenger vil ha Siv Jensen som statsminister.

Hele 79 prosent av velgerne til Fremskrittspartiet sier at de helst vil ha Solberg som statsminister. Bare 8 prosent svarer at de ikke vil ha verken Stoltenberg eller Solberg.

– Dette er veldig gode tall for Erna Solberg. Jens Stoltenberg har lenge ligget foran Solberg på statsminister-målingene. Men forskjellen på tallene har vært liten, så det er klart at dette kunne komme til å snu, sier Anders Todal Jensen.

Emneord

forsiden norge