Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp vil ha krav om vaksine i barnehager

Fremskrittspartiet foreslår at alle barn må ta vaksiner. Ellers bør de ikke få plass i offentlige barnehager, mener partiet.

Offentlige barnehager bør kreve at barna får vaksiner. Ellers bør de ikke få plass i barnehagen, foreslår Fremskrittspartiet (Frp).

– En setter også andre barn i fare. Det skjer når foreldre lar et barn gå i barnehagen eller skolen uten å være vaksinert. Ingen bør ha frihet til å smitte uskyldige mennesker med alvorlige sykdommer, sier Åshild Bruun-Gundersen til avisa VG. Hun er Frps talsperson for helse på Stortinget.

Hun får støtte av partikollega Sivert Bjørnstad. Han er fra Trøndelag Frp. Han mener alle barn har rett til å gå i en barnehage hvor alle er vaksinert.

– Noen kan ikke ta vaksine av medisinske grunner. Dette er spesielt viktig for dem. De tåler heller ikke å bli smittet av de alvorlige sykdommene, sier han. Han mener at private barnehager gjerne må følge etter.

– Frp må få stoppet de som er imot vaksiner. De må ikke få mulighet til å smitte uskyldige barn med sykdommer som kan være dødelige, mener Bjørnstad.

Landsstyret i Frp har allerede sagt at de støtter forslaget. Forslaget sier også at alle flyktninger, asylsøkere og folk som nettopp har kommet til Norge, skal tilbys vaksine. Det skal skje så raskt som mulig. De skal også sjekkes innen tre dager etter at de har kommet til Norge.