Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp vil stille strenge krav

Fremskrittspartiet (Frp) krever politiske seire og statsråder for å bli med i regjering. Partiet skjøv unna vanskelige saker som klima og bompenger på landsmøtet.

Fremskrittspartiet (Frp) hadde landsmøte i helgen. Mange var spente på hva de ville si. Det er stortingsvalg neste år. Flere lurer på om partiet vil kunne regjere sammen med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF).

Frps leder Siv Jensen sier at hun vil stille strenge krav til ny regjering. Hun vil kreve ting for å bli med. Det kan være å få politikere fra Frp som statsråder og ja til viktige saker for Frp.

Samtidig skjøv Frp bort flere vanskelige spørsmål på landsmøtet. De ville kunne gjort det tyngre å snakke om samarbeid. Noen Frp'ere ville stille krav om at det ikke blir bompenger når veier bygges. Det ble avvist.

Det ble heller ikke flertall for å ta inn skepsisen mot endringer i klimaet som et punkt.

Partiet endret også på hvordan de vil bruke oljepenger. Det skrøt Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti av. Høyre mener nå at de to partiene er enige om hvor den økonomiske politikken skal gå. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Noen mener Frp er blitt mye mer likt Høyre. Velgerne kan få vansker med å skille de to partiene fra hverandre. Det er ikke Jensen enig i.

– Vi har ikke endret vår politikk på noe område. Jeg er trygg på at velgerne først og fremst stemmer på politikk og ikke måten vi legger den fram på, sier hun.

Frp vil ikke støtte en regjering hvis partiet står på utsiden. Det sa Siv Jensen flere ganger på landsmøtet. Hun sa også nei til Venstres krav om en mer åpen politikk om asylsøkere.