Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gardermoen åpner egen kø for nisser

Reisende som har på nisselue, får gå igjennom familie-slusen i sikkerhets-kontrollen på Oslo lufthavn.

Skal du reise med fly fra Oslo lufthavn Gardermoen mellom 21. desember og julaften? Da kan det lønne seg å ha på en rød lue med dusk. Reisende som har på nisselue får disse dagene en egen kø i sikkerhets-kontrollen på flyplassen. Det er samme kø som familier som reiser med barn, får bruke.

Julenisse-slusen sikrer god flyt og julestemning på flyplassen, tror Avinor. De driver tjenesten med luftfart i Norge. Joachim Westher Andersen er kommunikasjonssjef i Avinor. De ønsker god julestemning på flyplassen, sier han.

– Så alle som reiser med nisselue, kan bruke familie-slusene våre. Disse vil være pyntet til jul. De holder åpent fra torsdag 21. desember og helt fram til julaften, forklarer Andersen.

Han anbefaler alle reisende å dra til flyplassen når det er lite folk der.

– Vi ser en nedgang i trafikken mellom klokken 12 og 14. Prøv å komme til flyplassen på den tiden hvis du har mulighet. Da kan du spare deg for tid og stress. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier han.

Avinor ber også reisende til å ta med verdifulle gaver i håndbagasjen. Men pass på at gaven ikke inneholder noe ulovlig.

– Våre folk er på jobb for de reisende. De ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ta bort deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhets-kontrollørene. Og det er ingen god opplevelse for passasjerene, forklarer Andersen.

Mat er tillatt i håndbagasjen. Men krem regnes som flytende. Derfor kan du ikke ta med kremkaker gjennom sikkerhetskontrollen.