Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gir millioner til flyktningene

På få dager har folk i Norge gitt 30 millioner kroner for å hjelpe flyktningene. En ny nettside forsøker å finne private hjem til dem.

Bildet av treåringen som druknet på vei fra Tyrkia til Hellas, har rørt mange mennesker. De største hjelpe-organisasjonene i Norge har fått inn 30 millioner kroner til flyktningsaken de siste dagene, skriver Dagsavisen.

Røde Kors har fått 11 millioner kroner. Redd Barna og UNICEF har fått inn 7 millioner kroner hver.

En ny nettside skal finne ut hvem som ønsker å ta imot flyktninger i hjemmene sine. Den er på tilfluktshjem.no. Utlendings-direktoratet (UDI) tror den kan bli til stor hjelp og gjøre at det blir flere ledige plasser i asylmottakene.

Nå har UDI også bedt Røde Kors om hjelp. De skal lage steder hvor asylsøkere og flyktninger kan sove mens de venter på å bli registrert.

Røde Kors har satt opp 60 feltsenger i lokalene i Oslo sentrum. De fleste som kommer, er fra Syria, skriver avisa Aftenposten.

Asylsøkerne fikk mat, undertøy og sokker da de kom dit mandag kveld. Tirsdag morgen skulle de bli kjørt tilbake til Tøyen hvor de skal registreres.

– Det er myndighetenes ansvar å sørge for at asylsøkerne blir tatt vare på. Men vi vil gjerne hjelpe nå som det er akutt, sier Åsne Havnelid. Hun er generalsekretær i Røde Kors.

Til NRK sier Øistein Mjærum i Røde Kors at dette er mennesker som ellers måtte bo på gata.

– De har ikke fått registrert seg hos politiet og trenger et sted å sove for natten, sier han.