Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gir opp å bli ordfører

Politiker Carl I. Hagen ville bli ordfører i Oslo for Fremskrittspartiet (Frp). Nå gir han opp.

Fremskrittspartiet får lite støtte før valget mandag. Carl I. Hagen og Frp frykter at han er årsaken til at få vil stemme på partiet. Han konkurrerernemlig  mot Fabian Stang om å bli ordfører. Stang er fra partiet Høyre. Han er veldig populær. 54 prosent av velgerne i Oslo vil ha Stang som ordfører. Bare 3 prosent vil ha Hagen.

– Jeg er fortsatt Frps kandidat som ordfører. Men jeg ønsker kke skal stå i veien for et godt samarbeid i byrådet mellom Frp og Høyre, sier Hagen til avisa Aftenposten.

LES MER HER: Kvinner stemmer rødt, menn blått

Menings-målingene tyder på at Høyre vil gjøre et godt valg i Oslo. Men mange av Frps egne velgere vil heller ha Stang som ordfører enn Hagen.

–22. juli endret på alt. Jens Stoltenberg og Fabian Stang gjorde en stor innsats. Det styrket begges partier. Særlig Fabian har gjort en god og samlende jobb i Oslo, skryter Hagen.

Frp er redde for at folk som ellers ville stemt Frp, stemmer Høyre i steden. Det er for å sikre at Fabian Stang fortsetter som ordfører. Hagen avviser ikke at en stemme på Frp nå er en støtte til Stang som ordfører.

– For oss er innholdet i politikken viktigere enn verv, sier Carl I. Hagen.

LES MER HER: Få vil stemme på Siv Jensen