Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Gleder meg til å legge fram budsjettet

Mange er spente. Finansminister Siv Jensen legger fram statsbudsjettet for 2016 onsdag. Følg med her på klartale.no.

Finansminister Siv Jensen er trygg på statsbudsjettet for 2016. Regjeringa legger fram sitt forslag i dag (onsdag) klokka 10. Hun mener budsjettet passer godt til de utfordringene Norge står overfor.

Deler av statsbudsjettet er allerede kjent. Regjeringen vil blant annet bruke 250 millioner kroner på å hjelpe unge til å få seg jobb. De vil gi mer penger til jernbane og sikring av tunneler. Så vil de kutte i skatter. De vil også kutte støtte til festivaler.

Jensen møtte pressen utenfor boligen sin onsdag morgen. Da ville hun ikke si noe om budsjettet i detalj.

Finansministeren og regjeringa vil bremse arbeidsledigheten. Så sa hun at det kommer mer penger til flyktninger. Da de var ferdige med statsbudsjettet, visste de ikke at det kom så mange som det har gjort. Og det kommer mange flere flyktninger.

– Det vil gi Norge store utfordringer. Vi må finne gode og kloke måter å håndtere flyktningene på. Vi må sende raskt ut de som ikke får opphold her, sier hun.

I fjor brukte regjeringa mye tid på budsjettet. Støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti var ikke enige. Og regjeringa måtte ha støtten deres.

– Jeg gleder meg til å legge fram budsjettet, sier hun.