Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gode skiforhold flere steder i landet

Det verste snøværet er over for nå. De neste dagene blir det vintervær og gode forhold til å gå på ski.

Fra mandag til tirsdag falt det mellom 20 og 30 centimeter snø flere steder i landet. Det førte til store problemer i trafikker mange steder på Sør- og Østlandet.

Uværet har gjort at det er fare for snøskred flere steder. Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut varsel. Det er betydelig snøskredfare i Jotunheimen, Voss, Hallingdal, Hardanger og Vest-Telemark.

Onsdag ble 38 personer evakuert i Oppdal i Trøndelag. Et snøskred gikk over elva Driva og det er fare for flom. Først fredag vil folk kunne flytte hjem, ifølge politiet.

Det kommer til å snø mindre de neste dagene. Det forteller meteorolog Ola Mellem. Det fine vinterværet fortsetter.

– Der det er snø og minusgrader, er det gode skiforhold. Det gjelder for de fleste områdene i landet, sier Mellem.

– Det er mye snø på Sørlandet og Østlandet nå, så det bør være spesielt gode muligheter for ski der. I Nord-Norge er det også muligheter, men der kan det ha blitt hardt føre fordi det har blåst litt kaldere der, sier han.

I nord vil det blåse mindre i helga. Det er ventet snø på Finnmarksvidda. I indre strøk kan temperaturen synke ned til 15 minusgrader. Men det er ventet mildere vær langs kysten.

I Trøndelag er det ventet lite nedbør, en del sørøstlig vind og oppholdsvær enkelte steder. I Møre og Romsdal kan det komme noe snø.

– Ellers blir det fint vær i de regionene, sier Mellem.

På Vestlandet vil det også komme inn vind fra sørøst. Det kan gi frisk bris og stiv kuling. Snø kan komme i ytre strøk, men det er ellers ikke ventet mye nedbør, ifølge meteorologen.

På Sørlandet kan det bli snø i ytre strøk og langs kysten i helga og utover uka

På Østlandet, spesielt i Telemark, er det ventet noe snø. Fra lørdag av er det meldt oppholdsvær. I enkelte indre strøk på Østlandet kan temperaturen i helgen bli så lav som 20 minusgrader.

– Det vil variere fra 10 til 20 minusgrader enkelte steder, sier Mellem.