Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Grått og vått vær over hele Norge

Trodde du snøen var kommet for alvor? Tro om igjen. Nå blir det mildere vær og regn mange steder i landet.

– Vi venter gråvær og byger over store deler av landet, sier meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt.

Vil du gå på ski på Østlandet? Da må du opp i fjellet. Snøgrensa blir et sted mellom 400 meter og 600 meter oppe.

Årsaken til været er et lavtrykk fra havet. Det gir regn og vind mange steder.

Det kan bli både tåke og glatte veier. Dette gjelder spesielt for Østfold og andre deler av Østlandet. Kjør forsiktig, advarer meteorologen.

– Sørlandet får mye av de samme bygene som treffer Østlandet. Mot slutten av helga blir det ganske mye regn, sier Svanevik.

Lavtrykket kommer fra Nordsjøen mellom Storbritannia og Norge. Det treffer Østlandet først. Så smyger det seg vestover. Der gir det regn utover helga.

– For eksempel i Bergen kan det bli kaldt om nettene og varmere på dagen. Det kan føre til glatte veier spesielt om morgenen, sier Svanevik.

Hordaland får det beste været i helgen. Det strekker seg nordover til Trøndelag. Deler av Trøndelag har hatt minus 15 grader. Nå blir det i stedet minus fem grader.Det kan bli plussgrader på dagtid i løpet av helgen. Men det blir noen skyer også, selv om det er litt sol.

Nord-Norge får også byger. Torsdag blir det ganske fint tidlig på dagen. På kysten blir det noe vind. Men så kommer det sludd og regnbyger i Troms og Finnmark.

– Forrige helg var det kulderekord med minus 29 grader. Nå blir det varmere igjen i Troms. Det kan bli rundt null grader ved kysten, sier meteorologen.

Finnmark kan få mye vind som gir snøfokk og dårlig sikt på veiene. Men vinden vil roe seg mot starten av helgen.

Store deler av Nord-Norge kan vente regn i helga. Det kan bli vanskelig å kjøre. Vannet legger seg oppå snøen som har kommet tidligere.