Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gutt savnet i Molde

Sjuåringen forsvant fra en bowlinghall i Molde. Politiet har bedt om hjelp fra Kripos. Den savnede gutten er etterlyst både i Norge og utlandet.

Politiet har bedt om hjelp fra Kripos. Den savnede gutten er etterlyst både i Norge og utlandet. Sjuåringen forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

150 personer har lett etter gutten natt til tirsdag. Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk hjelp fra Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, redningshunder og frivillige. Det skriver avisa Romsdals Budstikke.

Politiet har videoopptak. Opptaket viser at en mann følger den savnede gutten ut i en bil. Politiet er nå svært sikre på at gutten er bortført.

Politiet sa natt til tirsdag at andre politidistrikt har fått beskjed. Klokka 16.30 mandag ettermiddag fikk politiet vite om at sjuåringen var borte.

Gutten er født i Litauen. Han heter Gabrielius Bumbulis. Bumbulis har nordeuropeisk utseende. Han er omtrent 130 centimeter høy, slank og har kort mellombrunt hår. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo. Han hadde også på seg en blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår. Gutten hadde svarte sokker, og blå, røde og hvite bowlingsko.

Sjuåringen ble passet på av barnevernet. Politiet sier at gutten kanskje skulle få et nytt hjem. Gutten var i bowlinghallen sammen med en fra barnevernet da han forsvant.

Politiet sier at de har god kontakt med guttens mor. De vil fortsatt ha kontakt med folk som var i nærheten av Moldehallen i 16-tida mandag. Særlig hvis noen har sett et barn som har blitt ført inn i en bil. Det sier Arnstein Nilssen til kanalen TV 2. Nilssen er politimester i Nordmøre og Romsdal politidistrikt. 

Nilssen sier at gutten kan ha blitt tatt med ut av Norge mot sin vilje. Det er derfor de har etterlyst gutten også i utlandet. Politiet tror at gutten kan være på vei til Litauen.

Sjuåringen har bodd hos en fosterfamilie i Rauma de siste månedene.

Hvis du vet noe kan du ringe politiet på 02800.