Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han blir ny fiskeriminister

Per Sandberg slutter som fiskeriminister etter skandale. Harald Tom Nesvik får jobben.

Harald Tom Nesvik blir ny fiskeriminister. Nesvik kom ut på Slottsplassen i Oslo sammen med statsminister Erna Solberg mandag. Per Sandberg slutter som fiskeriminister. Han har fått mye kritikk etter en reise til Iran.

Nesvik har sittet på Stortinget for Møre og Romsdal. Han har også hatt lederjobb i Frp. Fram til i dag har han jobbet med kommunikasjon i rederiet Sølvtrans.

Per Sandberg slutter også som nestleder i Fremskrittspartiet (Frp). Det melder nyhetsbyrået NTB.

– Jeg er stolt av å ha vært med på å bygge opp Frp. Nå er tiden inne for å gå videre og gjøre noe annet, sier Sandberg. Han har vært nestleder i Frp siden 2006.

Siv Jensen er leder i Frp. Hun skryter av jobben Per Sandberg har gjort.

– Per har vært viktig for Frp og regjeringen gjennom mange år. Jeg mener likevel at det er klokt at Per nå velger å slutte, sier Jensen.

Per Sandberg vil ikke si hvorfor han slutter. Han og kjæresten Bahareh Letnes vil snakke mer med pressen tirsdag. Det var norsk-iranske Letnes han dro til Iran sammen med. Kritikken handler om at Sandberg ikke sa ifra om reisen til statsministeren. Den handler også om at han tok med seg jobbtelefonen. Eksperter mener at den kan ha blitt hacket.