Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han skal hjelpe Joshua French

Diplomat Kai Eide reiser til Kongo. Han skal prøve å hjelpe Joshua French.

Kai Eide er diplomat. Det vil si at han jobber for Utenriksdepartementet i utlandet. Torsdag kveld reiser han til Kongo for å hjelpe Joshua French, skriver nyhetsbyrået NTB.

Han sitter fengslet i Kongo. Politiet i landet har siktet French for å ha drept vennen Tjostolv Moland på cellen 18. august i år. Ifølge kongolesiske myndigheter skal French ha dopet ned og kvalt kameraten.

Norske blodprøver fra avdøde Tjostolv Moland viser at han hadde drukket alkohol. Men de norske etterforskerne fant ikke noe dop, skriver avisa VG. Kongoleserne fant ikke alkohol, men dop bedøver.

LES OGSÅ HER: Joshua French er sint

– Saken har nå tatt en ny dramatisk vending. Utenriksdepartementet vil bruke mye tid og krefter på å få saken løst slik at French kan få reise hjem til Norge, sier utenriksminister Børge Brende fra Høyre.

Både French og moren hans, Kari Hilde French, er glade for at norske myndigheter øker presset i saken.

– Men det er en veldig vanskelig sak. Jeg vet rett og slett ikke om han kommer hjem til Norge snart, sier Kari Hilde French til kanalen NRK

Hun sier at hun tror at det vil bli en løsning på saken.

LES OGSÅ HER: French siktet for å ha drept Moland

Onsdag møtte hun både Børge Brende og Kai Eide.

– Det var et veldig godt møte. Alle som var til stede, ønsker å gjøre det beste for Joshua i denne situasjonen, sier hun til kanalen TV 2.

Kari Hilde French forbereder seg på en ny reise til Kongo.