Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hans Kristian Amundsen er død

Han skrev Jens Stoltenbergs taler etter 22. juli. Nå er tidligere statssekretær Hans Kristian Amundsen død.

Tidligere statssekretær i Arbeiderpartiet (Ap) Hans Kristian Amundsen er død. Han døde under en joggetur ved hjemstedet i Finnmark søndag kveld. Amundsen ble 58 år gammel.

Amundsen ble meldt savnet rundt klokka 19 søndag. Det skjedde da han ikke kom hjem fra en joggetur, skriver avisa VG.

– Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjæreste døde i går. Han dro ut på en joggetur i går formiddag. Han kom ikke tilbake. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg. Men du vil være med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjære, skriver Karen Marie Berg på nettsamfunnet Facebook. Hun er kona til Amundsen.

Politiet og Røde Kors lette etter ham søndag. Også Sivilforsvaret og soldater fra Porsangmoen deltok i letingen.

– Den savnede er dessverre funnet død nord for Skoganvarre. Han ble funnet av letemannskap. Det meldte Finnmark politidistrikt sent søndag kveld.

Jonas Gahr Støre er leder for Ap. Han sier det er helt uvirkelig at Amundsen er død.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Hans Kristian Amundsens brå død. Mine tanker og dype medfølelse er nå hos de aller nærmeste, hans kone og barn og resten av familien. Det skriver Støre i en epost.

Amundsen var statssekretær med ansvar for pressesaker. Han hadde denne jobben for statsminister Jens Stoltenberg fra 2011 til 2013. Han skrev flere av Stoltenbergs taler etter terror-angrepene 22. juli.

– Hans Kristian var så levende til stede i alt han deltok i. Det er uvirkelig at han nå er gått bort, sier Støre.

– Jeg sitter igjen med mange gode minner. Vi hadde et nært samarbeid og vennskap. Jeg er veldig takknemlig arbeidet han gjorde for Arbeiderpartiet gjennom flere år, fortsetter Støre.

Etter valget i 2013 fortsatte Amundsen å jobbe for Arbeiderpartiet. Han ble sekretariats-leder for Aps gruppe på Stortinget. Han jobbet som journalist og redaktør før han begynte i politikken.

– Han hadde evne til å jobbe mye. Han hadde et stort engasjement. Han var en verdifull støtte for meg og for medarbeiderne på Stortinget. Vi er i sorg. Hans Kristian vil bli dypt savnet, skriver Støre.

I vinter sluttet Amundsen i sin jobb i Arbeiderpartiet. Årsaken var en konflikt.