Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper de døde sendes hjem onsdag

Algeriske myndigheter bestemmer når de norske som døde i In Aménas, kan sendes hjem. Kripos håper at det skjer på onsdag.

De norske terrorofrene i Algerie skal sendes hjem til Norge. Men myndighetene i Algerie bestemmer når det skjer. Norske leger og tannleger har funnet fire nordmenn drept i terrorangrepet i In Aménas. I tillegg er én person savnet. Alle fem jobbet for det norske oljeselskapet Statoil. Kripos håper at de døde kan fraktes til Norge på onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Fremdeles er ingenting avklart om når de døde medarbeiderne i Statoil kan fraktes hjem. Men jeg vet at det jobbes for å gjøre transport på onsdag. Forhåpentligvis vil det i alle fall skje i løpet av uka, sier Per Angel til avisa Stavanger Aftenblad. Han er leder i Kripos' ID-gruppe. De har hjulpet Algerie med å finne ut hvem de døde er.

LES MER HER: Norske eksperter starter arbeidet i Algerie

Han sier det er algeriske myndigheter som har ansvaret for de døde. Derfor er det opp til dem å bestemme når nordmennene kan sendes hjem.

Utenriks-departementet snakker med algeriske myndigheter. Men de kan foreløpig ikke si noe konkret om når nordmennene kan fraktes hjem.

Til sammen sju personer i Kripos jobber nå med å gjøre arbeidet ferdig. Fire nordmenn er bekreftet drept. Det er 58 år gamle Tore Bech, 55 år gamle Hans Martinius Bjone, 43 år gamle Alf Vik og 35 år gamle Thomas Snekkevik. Victor Sneberg på 56 år er fortsatt savnet.

LES MER HER: Tre Statoil-ansatte bekreftet drept

Det er så langt ikke kjent hvordan nordmennene døde. Angel sier at de vil gjøre obduksjon med leger når de kommer hjem til Norge.

– Dette er viktig for å kunne gi familiene skikkelige svar på hva som har skjedd, sier Angel. En obduksjon er en undersøkelse som leger gjør av en død person. Den kan vise hvordan personen døde.