Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper Oslo-folket snart kan drikke øl igjen

Øl-kranene i Oslo har vært stengt siden 9. november. Helsebyråd Robert Steen håper byen kan åpne kranene snart. Men først må vi få ned smitten, sier han.

Regjeringen innførte nasjonal sjenkestopp mandag 4. januar. Da hadde folk i Oslo allerede gått nesten to måneder uten å kunne kjøpe alkohol på restaurant eller bar.

– I vår klarte vi å få smitten veldig raskt ned. Da kunne vi åpne serveringen ganske fort. Det har vært tyngre nå, sier Steen til NTB.

En mulig årsak kan være årstiden, sier helsebyråden. Med kaldere vær mer tid inne, er det lettere for korona-viruset å spre seg. I Oslo er det mye smitte, spesielt på østkanten.

– Jeg håper vi kan få en dugnad som gjør at vi snart kan gå ut og ta oss en øl igjen. Det tror jeg veldig mange har lyst til, sier Steen.

Smittevern-tiltakene i Oslo gjelder til 21. Januar. Men det er allerede kjent at tiltakene blir forlenget.

– Det er for mye smitte til til at vi kan lette opp for mye. I neste uke får vi komme tilbake til de ulike tiltakene. Det sa byrådsleder Raymond Johansen torsdag.

– Vi har forsøkt å beskytte barn og unge så godt vi kan. Vi har ikke satt rødt nivå i barnehager og barneskoler, men på ungdomsskole og videregående skole. Det vil vi fortsette å ha.

Nærings-minister Iselin Nybø har tidligere sagt at sier utelivet er viktig for folkehelsa. 

– Ti måneder med avstand, minner oss på hvor mye nærhet betyr for oss. Utelivet er en viktig arena for folk å møtes. Det er viktig for livskvalitet og helse, sier hun.

Vi vet ikke hvor lenge tiltakene i Oslo kommer til å vare. Men helsebyråd Steen sier dette må til:

– Det er veldig enkelt. Det har ikke så mye med vaksineringen i disse ukene og månedene å gjøre.  Det har med nivået av smitte. Jo flinkere vi er til å holde avstand, møte minst mulig folk og få ned smitten, jo fortere kan vi lette på tiltakene, sier han.

– Det er det samme kjedelige budskapet som vi har hatt gjennom hele høsten, sier han.