Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper på positiv effekt av fredsprisen

Tunisia har store problemer, men den norske Nobelkomiteen håper fredsprisen vil hjelpe landet.

Tunisia står foran store utfordringer, og mye arbeid gjenstår. Det sier Nobelkomiteens leder Kaci Kullmann Five. Hun håper fredsprisen vil bidra til at utviklingen mot fred og demokrati går i riktig retning.

Nobelkomiteen er klar over problemene i prisvinnerens hjemland. Det sa Five i sin tale under fredspris-utdelingen torsdag. Utdelingen skjedde i Oslo rådhus.

– Vi kjenner Tunisias problemer med sikkerheten. De ligner våre egne. De er våre egne. I terrorens tid er truslene mot Tunisia og det tunisiske folket ikke til å skille fra truslene mot andre land, sa Five.

– Derfor må vi også stå sammen i for å bekjempe den. Nettopp derfor er dette et tidspunkt for å skape støtte til Tunisia. Og for å bidra til at prosessen på vei mot demokrati fortsetter, la hun til.

– Vi forstår at mange utfordringer ligger foran oss. Det er også mange farar som venter oss. Det sa Ouided Bouchamaoui i sin tale under seremonien i Oslo rådhus. Bouchamaoui representerer arbeidsgiver-organisasjonen UTICA og er en av de fire som får Nobels fredspris 2015.

LES OGSÅ: Travel dag for prisvinnerne
LES OGSÅ: Derfor fikk de fredsprisen
LES OGSÅ: Dialog-kvartett får fredsprisen