Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper støtten til Ap tar slutt

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har fått nok av all støtten som Arbeiderpartiet har fått. Det er etter terror-angrepene 22. juli.

Fremskrittspartiets (Frps) leder Siv Jensen er lei av at Arbeiderpartiet (Ap) har fått mye støtte. Det er etter terroren 22. juli. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Venter med valgkampen

Ap ville ha slitt med oppslutningen før kommunevalget hvis det ikke hadde vært for angrepene, mener Jensen.

– Alt lå til rette for at Ap skulle slite ganske bra i dette valget. Det var ingen ting som tydet på at de kom til å gjøre det veldig bra i kommunevalget 2011. Så kom denne massakren, sier Jensen til avisa VG.

Ap har fått stor støtte siden terror-angrepene. Jensen har fått nok, og vil tilbake til de politiske debattene.

– Jeg skjønner at veldig mange mennesker reagerer med følelser på det som har skjedd rett etterpå. Men jeg tror ingenting på at det norske folk plutselig har blitt sosialister. Det handler egentlig bare om å få tilbake debatten som vi hadde før, sier Jensen.

LES MER HER: Nå kan du stemme

Hun sier at hun håper effekten av all støtten på menings-målingene vil forsvinne. Resultatet av valget skal stå seg i fire år. Da er det de politiske sakene vi må diskutere, mener partilederen.

Aps parti-sekretær Raymond Johansen ønsker ikke å kommentere detaljene i det Jensen sier. Årsaken er at alle ofrene fra Utøya fortatt ikke er begravet.

– Jeg opplever ikke dette som et angrep på Arbeiderpartiet. Men jeg opplever det som kritikk og undervurdering av norske velgere. Det får Siv Jensen stå for selv, sier Johansen.