Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper studentene snart bytter ut fest med studier

Politiet i Trondheim har hatt nok en natt med mange klager på festing. – Nå må vel studentene bytte ut fest med studier snart? sier politiet.

Politiet i norske byer har meldt om mange klager på festing i det siste. Utestedene får ikke servere alkohol etter midnatt. Det er som følge av korona-viruset. Og studiene er i gang etter et halvår med lite kontakt mellom folk. Det får mye av skylda for all festingen.

Natt til torsdag måtte politiet i Trondheim sjekke ut 36 klager fra folk. Klagene handlet om høy musikk i hele Midtbyen.

– En ting er at det er slitsomt for oss. Men for beboerne begynner det å bli mye. Vi har prøvd å nå over så mye vi kan. Men vi har hatt en del andre oppdrag å prioritere først. Men der vi har vært, har vi notert navn og gitt pålegg, sier Roger Mogstad til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

– Hva tenker du om at det skjer natt etter natt nå?

– Alle studentene skal jo være klare over at det er nattero fra 23 nå. Så det minner om litt dårlig dømmekraft, sier Mogstad.

Han sier at politiet gir bøter. Det er dersom folk ikke gjør som de får beskjed om. Og at politiet kan måtte se igjennom arkivene. Det er for å sjekke om noen adresser har festing natt etter natt. Heller ikke det dårlige været satte en demper for festingen i natt.

– Det virker ikke som det hjalp noe, nei. Det er høy musikk og skråling ut av vinduer. Men jeg tenker at snart må vel disse studentene sette seg ned og lese bøker. Så da dør det kanskje litt ut, sier Mogstad.