Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har begynt å tvile på om hun lever

Det er ingen bevis for at Anne-Elisabeth Hagen lever. Politiet tviler nå på om hun fortsatt er i live.

– Det har ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene, sa politiinspektør Tommy Brøske. Øst politidistrikt holdt en pressekonferanse i Ski torsdag. Da fortalte de om saken.

Politiet tror fortsatt at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført. 68-åringen ble borte fra hjemmet sitt. Det ligger på Fjellhamar i Lørenskog. Hun ble borte for fire måneder siden.

Politiet har flere ganger bedt kidnapperne om bevis på at hun lever. Det har de ikke fått.

– Mangelen på livsbevis bekymrer oss naturligvis. Det gjelder både med tanke på tiden som har gått. Vi har også flyttet kommunikasjonen. Der egner det seg bedre for å gi slike bevis. Vi setter nå spørsmålstegn ved om hun fortsatt er i live, sa Hagen.

Svein Holden er familiens bistandsadvokat- Han fulgte politiets pressekonferanse.

– Familien er naturligvis bekymret over at de ikke har mottatt livstegn fra Anne-Elisabeth. Men de har fortsatt et godt håp om at hun er i live. Og at hun vil komme trygt tilbake, sier Holden til NTB.

Politiet hadde to personer på video. Mennen var filmet ved arbeidsplassen til Tom Hagen. Han er en av Norges rikeste og ektemannen til Anne-Elisabeth. Politiet vet fortsatt ikke hvem de er. De etterforsker også mange andre spor.

– Vi har til nå mottatt 1.530 tips. Mange gjelder biler, personer og mulige skjulesteder. Vi er ikke ferdig med å gå gjennom tipsene. Det er sikret en rekke sporprøver. De er sendt til analyse. De fleste er besvart. Men det er få spor å jobbe videre med, sier politiinspektøren.

Anne-Elisabeth Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Etter det har det ikke vært noen bevis på at hun er i live. Det har heller ikke vært noen ny kontakt etter mandag 11. februar. Da ble det brukt en ny måte å snakke med politiet på.

Politiet tror fortsatt at hun er bortført. Men politiet tror kidnapperne kan ha gjort et valg. Eller noe kan ha gått galt.

Det kan også være at de ikke har fått med seg at politiet vil ha livsbevis, ifølge Hagen.

Politiet har tidligere sagt at det har kommet både trusler og krav om løsepenger.