Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har du hørt om #GivingTuesday?

Glem Black Friday. I dag er det tid for å gi, ikke kjøpe.

#GivingTuesday er en aksjon motsatt av kjøpedagen Black Friday. «Giving tuesday» betyr gi-tirsdag. Den markeres tirsdagen etter Black Friday.

63 unge nordmenn er med. De er unge folk som påvirker andre på sosiale medier som YouTube, Instagram og Facebook.

De unge snakker om 11 gode saker i sosiale medier. De ber folk om å gi penger. For eksempel snakker de om Redningsselskapet. 12 av de unge velger å snakke om Redningsselskapet.

– Vi er utrolig glad for å ha fått med oss unge YouTubere til å vise fram jobben Redningsselskapet gjør. Vi håper at mange unge har lyst til å bruke Giving Tuesday til å gi en gave. Det bidrar til at færre drukner, sier Solfrid Bøe i en pressemelding fra Redningsselskapet.

De unge som er med, har laget mer enn 100 videoer. De sistre tre ukene har de postet dem på kanalene sine.

Andre som får hjelp i aksjonen er Barnekreftforeningen, Foreningen for Hjertesyke Barn, Kirkens Nødhjelp, Kreftforeningen, Mental Helse, Nasjonalforeningen for Folkehelsen, NMS, Redd Barna, Regnskogfondet og Sykehusklovnene.

Giving Tuesday stammer fra USA. Den startet for seks år siden. Her i Norge er aksjonen ny. Giving Tuesday feires tirsdag klokka 18 til 23. Da blir det direkte sending på Facebook og YouTube.