Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hareide og Solberg best i debatt

Lederne i Kristelig Folkeparti og Høyre får mest skryt etter den første partileder-debatten i valgkampen.

Mandag møttes partilederne til sin første duell i valgkampen. Aviser har skrevet hvem de syntes gjorde det best. Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti (KrF) får skryt for sin humor og for å være oppriktig sint. Høyres Erna Solberg var troverdig, aktiv og trygg, skriver flere.

Dagsavisen gir terningkast seks til KrF-lederen. De kaller ham den store vinneren av debatten.

Avisa Dagbladet mener at ingen av partilederne verken strålte eller dummet seg ut. Både Solberg, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, Fremskrittspartiets Siv Jensen og Hareide får en firer på terningen. Resten får tre.

Både Dagsavisen og Dagbladet mente at Hareide var i opposisjon til regjeringen. KrF har nå en avtale om samarbeid med dem.

– Regjeringens største kritiker i asyldebatten, tar bortimot farvel med regjerings-samarbeidet til høyre, mener Dagbladets eksperter.

Også avisa VG skryter av Hareide.

– Best i Syria-debatten. Oppriktig engasjert og oppriktig sint, sier politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit. Hun gir KrF-lederen terningkast fem, skriver nyhetsbyrået NTB.

VG gir også fem til Erna Solberg. Hun var til å tro på og trygg, mente de. Støre og Jensen får bare tre. Det samme får Sosialistisk Venstrepartis (SV) Audun Lysbakken og Senterpartiets (Sp) Trygve Slagsvold Vedum.

Heller ikke avisa Aftenposten lot seg imponere av Støre. Solberg var til å tro på, men klarte ikke å bringe fram følelsene i folk, mener de.

Aftenposten skryter av Hareide for å ha fått folk til å le når det var snakk om søndagsåpne butikker.

– Knut Arild Hareide løper alltid en fare når han er morsom. Kan virke flåsete. Men i dag fungerte det. Fikk fram poengene sine om søndagsåpne butikker og satte ut Siv Jensen ved å få henne til å le høyt, skriver avisa.

LES MER HER: Slik kan du følge valgkampen på TV