Grøtens dag:
Havregrøt har blitt trendy
Retten er særlig populær blant unge voksne.

Meld deg på nyhetsbrev fra Klar Tale.
23. oktober er Grøtens dag. Grøt kommer i mange former, men havregrøt er nordmenns favoritt.
20 prosent av oss spiser havregrøt hver uke. Det tilsvarer mer enn 800 000 nordmenn. Det viser tall fra Norstat, ifølge Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Fra gammeldags til trendy
Havregrøt er særlig populært blant yngre kvinner. Nesten 3 av 10 under 40 år spiser havregrøt minst én gang i uka.
– Folk velger havregrøt fordi den er enkel, basert på råvarer og krever få ingredienser. Det sier Terese Glemminge Arnesen. Hun jobber i MELK.
Grøt har tidligere blitt sett på som gammeldags. Nå har det blitt trendy, særlig blant unge voksne, ifølge MELK. Havregrøt er både sunt, gjør deg mett og er lett å lykkes med. Særlig hvis du koker den med melk.
– Korn og melk utfyller hverandre på en helt unik måte, sier Arnesen.
Et sunt valg
Korn gir fiber. Det bidrar til å senke kolesterolet. Melk gir jod, kalsium og vitamin B12.
– Sammen gir de et fullverdig protein. Det gjør grøten til et smartere valg i hverdagen, sier Arnesen.
– Den kan dessuten enkelt varieres med topping, som epler, bær, nøtter eller yoghurt.
Havregrøt er også billig og rik på næring, sier Arnesen.
– Den er sunn og bærekraftig, og lett å sette sitt eget preg på med ulike toppinger.