Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Helsesjef jukset

Liv Løberg jobbet med å godkjenne helsepersonell. Hun forfalsket sitt eget studiebevis og CV.

Liv Løberg er administrasjons-sjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH). De sjekker om andre helse-arbeideres utdannelse og papirer er riktig. Denne uka ble Løberg selv tatt i juks.

Løberg har innrømmet at hun har jukset med sin egen CV. Det er en oversikt over hennes utdannelse. Hun har forfalsket dokumenter om flere studier. Det gjelder tre studiebevis fra tre ulike utdanningssteder. Det ene er fra Norges Handelshøyskole. De to andre fra London School of Economics og Queen Mary College i London. Det skriver avisa VG.

Løberg har sagt opp jobben sin. Hun slutter med en gang.

SAFH godkjenner ikke falske dokumenter fra folk som søker om godkjenning som tannleger, leger eller sykepleiere. De pleier å politianmelde alle forsøk på juks. Løberg ønsker ikke å kommentere saken.

Folk i Helsedirektoratet er sjokkert over Løbergs juks.
– Dette er en svært alvorlig sak. Det er et stort tillitsbrudd, sier Bjørn Guldvog. Han er assisterende helsedirektør.

Han vil anmelde Løberg til politiet.
– Vi forbereder nå en anmeldelse til politiet. Det er for å ha gitt feil opplysninger da hun fikk jobben. I tillegg er det naturlig at vi også undersøker alt hun har vært involvert i mens hun har jobbet i SAFH. Vi må forsikre oss om at det ikke er noe mer, sier Guldvog.

Løberg er medlem av fylkestinget i Akershus for Fremskrittspartiet (Frp). Hun var vararepresentant til Stortinget. Det var i perioden 2001-2005. I perioden 2009-2013 er hun femte vararepresentant for Frp i Akershus. Hun er også gift med Stortingets sikkerhetssjef. Han heter Gerrit Løberg.