Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her får de best vær til påskestarten

Nordland får det beste været først i palmehelga. Så flytter godværet seg til Østlandet.

– Nordlige deler av Nordland kan få en kald og klar påskestart. Østafjells blir det etter hvert ganske bra vær. Det blir uansett lettere vær utover i palmehelgen på Østlandet, sier Rafael Escobar Løvdahl til nyhetsbyrået NTB. Han er statsmeteorolog og jobber hos Meteorologisk institutt.

Snøen ligger fortsatt godt mange steder i landet. Dermed blir ikke skiføret borte med det første. Men vær fra vest gjør været litt usikkert.

– Mest sannsynlig vil været østafjells bli lite berørt av dette. Hvis det kommer nedbør, blir det som lett regn og sludd, sier Løvdahl.

Det blir kaldere enn normalt til årstiden å være. Men det blir trolig varmere enn 4 grader på dagtid. Tidlig mot helga kan det bli litt skyer.

Været på Vestlandet blir derimot litt tøffere.

– Det gir ganske mye vind, liten storm omkring Stad. Også i fjellet kan det nærme seg liten storm hvis vi er uheldig, sier Løvdahl.

Om det blir nedbør, kommer det som snø i fjellet og regn på kysten.

For Trøndelag og Nordland blir det skyet vær. Men sola kommer nok til å titte fram innimellom.

– Det blir fine temperaturer, omtrent 5 grader, og vind, sier Løvdahl.

Det er mye kald luft i den nordlige delen av Nordland og resten av Nord-Norge.

– Det blir sannsynligvis lange perioder med sol fra omtrent Troms og ned til Lofoten og Vesterålen. Snøbygene er der. Menn kanskje kommer de fleste i Vest-Finnmark og ikke i Troms, sier Løvdahl.

Været vil imidlertid bli mer skiftende i ytre strøk. Der skal det blåse mer.

I Troms blir det vintertemperatur. Der er det ventet fra minus 5 til minus 10 grader. Hvor kaldt det blir, avhenger om det blir skyer eller ikke.