Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her pågriper de Jensen inne i rettssalen

Spesial-enheten for politisaker pågrep Eirik Jensen. Det var da retten tok en pause i opplesningen av dommen fredag.

Spesial-enheten for politisaker pågrep den tidligere politimannen Eirik Jensen. Det skjedde da retten tok en pause i opplesningen av dommen mot ham. Fredag ble Jensen dømt til 21 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Jensen var på vei ut av salen da retten tok pause. Men han ble stoppet av folk fra Spesial-enheten kledd i vanlige klær. Jensen ble brakt ut av rettssalen via en bakdør. Spesial-enheten sier til at Eirik Jensen er endelig dømt til 21 års fengsel. Og at dette er grunnlag for å pågripe ham.

– Han vil bli framstilt for varetekts-fengsling så fort som mulig. Vi mener han ikke skal være på frifot til dommen er rettskraftig. Det gjelder også pausene i dette rettsmøtet, sier Guro Glærum Kleppe. Hun er aktor i saken.

– Det er kanskje litt unødvendig å pågripe ham i en pause midt i doms-opplesningen. Han har kommet frivillig til rettslokalet. Og jeg tror ikke allmennheten ville blitt støtt om han hadde fått være fri til dagen i dag er ferdig, sier advokat John Christian Elden til nyhetsbyrået NTB. Han er Jensens forsvarer.

En domstol skal si om Jensen skal i varetekt med én gang. Men det er uklart om det er Oslo tingrett eller lagmannsretten som skal behandle saken. Jensen er dømt for å ha tatt imot penger ulovlig og for å ha hjulpet til med å smugle hasj.