Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Høyblokka bør rives

Regjerings-bygget Høyblokka bør rives, mener politiker Knut Arild Hareide. I januar blir det endelig bestemt.

Høyblokka i regjerings-kvartalet fikk størst skader i terror-angrepene 22. juli i år. Det må gjøres mye for å bedre sikkerheten til de som jobber der om blokka skal få stå. Knut Arild Hareide er leder av Stortingets 22. juli-komité. Han er også partileder for Kristelig folkeparti (KrF). Han mener at høyblokken i regjerings-kvartalet bør rives.

– Jeg synes det vil være klokt av regjeringen å rive høyblokken. De bør heller bygge et nytt og mer funksjonelt bygg, sier Hareide til nyhetsbyrået NTB.

Det koster masse penger å reparere bygningen.

– I tillegg vil vi få en bedre sikkerhet. Det er helt klart at dagens sikkerhetsbehov er svært annerledes fra behovene på 1950 talle og 1960-tallet. Det var da bygget ble reist, sier han.

LES MER HER: Se kunsten i Høyblokka på nett

Rigmor Aasrud er fornyings- og administrasjonsminister. Det er hennes departement som bestemmer hvor statsråder og departement skal jobbe. I januar vil hun fortelle hva som blir høyblokkas skjebne: Om den skal stå eller om den skal rives.

Statsbygg sendte over sine råd til departementet i begynnelsen av desember. Avisa VG har snakket med flere folk. De mener at blokka trolig blir revet. Men først skal råd hentes inn fra flere fagfolk. Regjeringen skal også bestemme seg for hva som er viktig politisk.