Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høyeste tall på smittede på tre måneder

231 nye personer er meldt smittet med korona i Oslo. Det er det høyeste tallet siden 19. november. Helseminister Bent Høie er bekymret.

Det siste døgnet er 231 nye personer meldt smittet med korona i Oslo. Det er 80 flere enn dagen før. Og dobbelt så mange som snittet den siste uka. Dagens tall er det høyeste antallet på et døgn på over tre måneder. Og hovedstaden har vært mer eller mindre stengt like lenge. 

– Oslo har de strengeste tiltakene i landet. Det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med. Derfor har vi hatt god kontroll over situasjonen med smitte, sier Raymond Johansen til nyhetsbyrået NTB. Han er byrådsleder i Oslo. 

– Men jeg er bekymret over den økende smitten nå. Spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset, sier han.

Stovner bydel har flest smittede i forhold til antall mennesker. Alna bydel har andreplassen og Grorud er på tredjeplass.

I hele landet er 551 nye meldt smittet det siste døgnet. Det er 210 flere enn dagen før. Og 225 flere enn samme dag i forrige uke. 

Det er det høyeste antallet nye smittede på ett døgn siden 13. januar. 

Helseminister Bent Høie er bekymret over at smitten stiger. 

– Jeg er bekymret for de høye smittetallene, sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Vi har hatt store lettelser de siste ukene nasjonalt og lokalt for barn og unge. Det har kanskje ført til at mange også har oppfattet at andre tiltak er lettet på, sier han videre.

Espen Nakstad er assisterende helsedirektør. Han sier at mer smittsomme varianter av viruset fører til at smittet har økt. I tillegg til mer kontakt mellom unge mennesker. Det er som følge av mindre strenge regler om smittevern. Det skriver avisa VG. 

– I tillegg har mange testet seg den siste tiden. Ikke minst i Oslo, sier han.

Torsdag var 92 pasienter innlagt på sykehus med korona i Norge. Det var tre færre enn dagen før.