Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høyesterett sender Mahdi ut av Norge

Høyesterett har bestemt at ni år gamle Mahdi Shabazi og familien sendes ut av landet. Det får følger for rundt 400 asylbarn.

Fredag bestemte Høyesterett at ni år gamle Mahdi Shabazi skal sendes ut av Norge. Han må dra fra landet sammen med familien. De bor i dag på Rjukan i Telemark. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Saken ble ført for Høyesterett blant annet fordi mange barn av asylsøkere har bodd mesteparten av sine liv i Norge. Mahdis far mener også at han risikerer dødsstraff i hjemlandet Iran fordi han er kristen.

Høyesteretts 19 dommere bestemte i saken. Men dommen var ikke enstemmig. Det betyr at ikke alle var enige. Men det var et stort flertall for at retten skulle holde på avslaget om asyl. Dermed blir familien utvist.

Familien kommer fra Iran. De hadde fått nei til søknaden om asyl i Norge. Deres ni år gamle sønn Mahdi har bodd sju år i Norge.

Det Høyesterett bestemte, kommer til å få følger for rundt 400 asylbarn rundt omkring i landet. Domstolene skal bestemme hva som skal skje med de andre asylbarna. De kommer til å se på det Høyesterett bestemte i saken til Mahdi.

Domstolen bestemte også at 10 år gamle Verona Delic ikke får komme tilbake for å bo Norge. Hun er nå i Sarajevo i Bosnia.

Både Verona og hennes lillesøster Aurora er født på Rjukan. Den 26. mars i år ble familien sendt ut av landet. Det skjedde etter flere anker.