Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høyre: – Han har ikke vært ærlig nok

Partiet Høyre innrømmer at de har sviktet. Det tok ikke varsler mot politiker på alvor.

Norge

Høyre og Unge Høyre erkjenner grov svikt. Partiene fikk meldinger om «upassende oppførsel over tid». Varslene handlet om Kristian Tonning Riise. Han var leder for Unge Høyre.

– Organisasjonen har sviktet grovt i behandlingen og oppfølgingen av varsler. Dette beklager vi på det sterkeste overfor varslerne. Det skriver Høyre og Unge Høyre i en pressemelding fredag ettermiddag.

Riise sluttet som leder for Unge Høyre onsdag. Han skrev om det på Facebook. Der skrev han også at det ikke var kommet noen varsler mot han. Det er derimot flere jenter som har varslet om oppførelsen til Riise, skriver Aftenposten.

– Det er ikke sant at det ikke er varsler på ham, sa en tidligere fylkesleder til avisa.

Så langt er det kommet syv nye varsler etter at Riise sluttet, skriver Høyre. Det er snakk om varsler som både angår Riise og andre i Unge Høyre.

– Det er tydelig at Tonning Riise ikke har vært ærlig nok om sin egen atferd. Det gjøres nå en fullstendig gjennomgang av hva som har sviktet i Unge Høyre, står det i pressemeldingen.

Statsminister Erna Solberg sier saken er mer alvorlig enn hun først trodde.

– Det har kommet inn nye opplysninger og varslinger det siste døgnet. Opplysningene som kommer inn er svært alvorlige. De vitner om uakseptabel oppførsel fra Tonning Riise, sier Erna Solberg i en uttalelse.

Unge Høyre vil nå gjøre flere ting. Organisasjonen lager en veiledning for hvordan partiet skal håndtere varsler. Partiet slutter også å servere alkohol på Unge Høyres arrangementer.