Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høyre vil ha politi på skoler i Oslo

Høyres bystyregruppe i Oslo vil ha politi i uniform på noen skoler i Oslo. De vil også ha videoovervåkning og narkohunder.

Bystyregruppa til Høyre i Oslo vil ha politi i uniform på skoler. Det gjelder enkelte skoler i Oslo. Gruppa vil også ha overvåkning med video og narkohunder på disse skolene.

Eirik Lae Solberg leder bystyregruppa. Han mener det er nødvendig å gjøre noe med én gang. Han vil sende et forslag til behandling, skriver avisa Aftenposten.

– I mange tilfeller har det oppstått en fryktkultur. Den gjør at ofre og vitner til overgrep og vold ikke står fram. På Etterstad ble en episode med grov vold fanget på video. Den viste en elev som ble banket opp. Det gjorde at skolen kunne anmelde volden til politiet, sier Solberg til avisa.

– De skal naturligvis ikke sjekke hver enkelt elev. Men være til stede og være synlige, sier Solberg om det politiet i uniform.

Forrige uke begynte Bjørnholt videregående skole i Oslo med adgangskontroll.

Ordfører Marianne Borgen tilhører Sosialistisk Venstreparti. Hun mener rett medisin er flere lærere, miljøarbeidere og helseansatte.

– Jeg tenker at dette ikke er svaret på problemene vi har. Tvert imot frykter jeg at det kan forsterke dem. Det vi ser i Oslo-skolen i dag, er et symptom på noe som er gått galt, sier Borgen.

– Vi må snakke med ungdommen. Hva er det de vil? Hva opplever de som vanskelig? Hva mer vil de ha i skolen? sier hun.