Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hun er i de beste hender

Kvinnen som er syk av ebola, blir tatt godt vare på. Det sier sykehuset. Hun får den siste dosen som finnes av medisinen ZMapp.

Kvinnen som er smittet med ebola, er i de beste hender. Det sier Oslo universitets-sykehus. Den smittede, norske kvinnen kom til sykehuset i Oslo tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Pasienten kom med fly til Norge fra Sierra Leone mandag ettermiddag. Hun ble fraktet videre til Oslo universitets-sykehus.

– Transporten fra Gardermoen gikk helt etter planen. Pasienten er installert på Ullevål. Hun er i de beste hender, sier Cathrine Lofthus. Hun er viseadministrerende direktør ved Oslo universitets-sykehus.

Hun fortalte at de er opptatt av å ta vare på pasienten og familien.

LES MER HER: Flyet med ebola-smittet landet på Gardermoen

Også andre pårørende og pasienter blir tatt vare på, sa Lofthus. Hun ville ikke svare på spørsmål om pasienten eller behandling av pasienten.

Kvinnen kommer til å få den siste dosen av medisinen ZMapp som finnes i verden. Det sier Legemiddelverket.

– Det ser ut som vi kan få den siste tilgjengelige dosen av ZMapp til Norge. Medisinen er nå i Canada, sier Steinar Madsen til fagbladet Dagens Medisin. Han er medisinsk fagdirektør i legemiddelverket.

Medisinene er ennå ikke godkjent i Norge. Men Legemiddelverket har gitt Oslo universitets-sykehus lov til å hente medisinene til Norge. Det skriver fagbladet.

– Vi gir lov til å importere medisin som ikke er godkjent. Det gjør vi når det er pasienter som har akutt behov for medisiner, sier Madsen.

LES MER HER: Får teste medisin mot ebola

Medisinen Avigan kommer til Norge allerede i løpet av tirsdagen. Medisinen TKM-Ebola kommer til landet onsdag. ZMapp har vært vanskeligst å få tak i, sier Madsen.