Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hun regner med å bli frifunnet

Fredag klokka 12 kommer dommen mot Laila Bertheussen. Hun er tiltalt for angrep på demokratiet. Forsvareren sier hun regner med å bli frifunnet.

Laila Bertheussen er tiltalt for angrep på demokratiet. Og for å ha forfalsket en kriminell handling. Fredag klokka 12 kommer dommen mot henne. 

– Hun regner med å bli frifunnet fordi hun ikke er skyldig. Men er forberedt på alt. Også at påtale-myndigheten vil anke en frifinnelse, sier John Christian Elden til avisa Dagbladet. Han er Bertheussens forsvarer. 

Fredag klokken 12 vil Bertheussen og noen få andre være i rettssal 250. Det er i Tinghuset i Oslo. Da skal dommen leses opp.  

Laila Bertheussen er samboer til Tor Mikkel Wara. Han er tidligere justisminister. Hun har hele tiden nektet straffskyld for alle punkter i tiltalen. De handler om angrep på demokratiett, trusler, oppdiktet straffbar handling og brudd på loven om brann- og eksplosjonsvern.

Rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag 8. september. Frederik Ranke er aktor. Han ba om to års ubetinget fengsel for Bertheussen. Det var dagen før rettssaken ble avsluttet 22. oktober i fjor. Bertheussens forsvarere ba om at hun blir helt frifunnet. 

– Vi mener vi har ført bevis ut over enhver rimelig tvil for at Bertheussen er skyldig etter tiltalen. Det sier statsadvokat Frederik Ranke til Dagbladet.