Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

I dag kommer nye korona-regler

Regjeringen vil blant annet stramme inn reglene for utenlandske arbeidere.

Mandag klokken 16.00 skal regjeringen legge fram nye korona-regler. De varslet forrige uke nye og strengere tiltak. Statsminister Erna Solberg sa fredag at hun var bekymret over den økte smitten i Norge.

På pressekonferansen vil Erna Solberg, Bent Høie, Guri Melby og Kjell Ingolf Ropstad være til stede. Det vil også direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Det var ved midnatt meldt om 17.908 personer smittet med korona her i landet. Det viser foreløpige tall. Det utgjør 160 nye smittede siste døgn. 

– Vi trenger nye tiltak, slik kan vi beholde kontrollen. Tiltakene vil være rettet mot de områdene hvor vi nå ser at smitten øker. Det sa Solberg under fredagens pressekonferanse.

Helseminister Bent Høie sier det kommer nasjonale tiltak. Men det kan også komme strengere regler på lokalt nivå.

Norge har den siste tiden slitt med såkalt import-smitte. Det vil si at arbeidere fra utlandet har tatt med seg korona-smitte inn i landet. Hele Europa lyser nå rødt. De siste ukene har over 200 personer fått med seg smitte fra utlandet til Norge. Halvparten av dem kom fra Polen, skriver NRK.

Derfor skjerpes nå reglene. Det vil bli krav om testing hver tredje dag. Folk må bo på enerom i brakkene. Og det bil bli strenger regler for karante.

Mandag skal også Raymond Johansen informere om nye tiltak i Oslo. Han er byrådsleder i Oslo.

Det er meldt om 52 nye personer smittet med korona i Oslo det siste døgnet. Tallene fra Oslo kommune viser at det de siste to ukene er registrert i alt 730 smittede i byen.