Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ikke bruk frisøren hjemme

Bruk gjerne penger på snekkeren. Men ikke hent frisøren hjem til deg, sier statsråd Monica Mæland.

Regjeringen kommer med nye råd til folk i Norge. Justisminister Monica Mæland snakket på en pressekonferanse onsdag. Da nevnte hun frisører spesielt.

– Mange savner nå frisøren sin. Jeg har hørt at noen har fått besøk av frisøren hjemme for å fikse håret. Men det er ikke akseptabelt, sa hun.

Mæland sa at det ikke var noe gøy å si det:

– Det må dere altså ikke gjøre. Det kan bidra til å spre smitte sa Mæland.

Hun oppfordret folk om å bruke håndverkere som før. Både rørleggere, snekkere og andre. Og gjerne gi dem jobber som du har tenkt på lenge.

– Det er trygt så lenge begge gjør det de skal. Da gjelder god håndhygiene og å unngå fysisk kontakt, sa hun.

Mæland sa samtidig at hun vet at den økonomiske situasjonen er vanskelig for mange.

– Rekordmange er permittert. De er uten jobb og inntekt. Det er forståelig at de er forsiktige med å bruke penger. Men de som har muligheten, bør bidra til å holde samfunnet oppe, sa hun.

Helseminister Bent Høie snakket også om helsen til folk. Han minnet folk på at de må huske å ringe fastlegen sin som før. Det gjelder pasienter som blir fulgt opp av legen sin til vanlig.

Regjeringen avlyser eksamener for grunnskolen. Kunnskaps-minister Guri Melbye fortalte mer om dette. Hun sa også at skriftlig eksamen for videregående blir avlyst. Karakteren vil bli bestemt ut fra det elevene har gjort og vist at de kan gjennom året.