Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ikke enige om asylbarna

Regjeringen og partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) var onsdag morgen fortsatt ikke enige om asylbarna. Det kan gi krise i samarbeidet.

Regjeringen og partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) hadde tirsdag kveld et fire timer langt møte om asylbarna. Flere forslag ble diskutert. Men partene ble ikke enige. Regjeringen må gjøre som Venstre og KrF vil. Det krever fylkeslederne i Venstre. Hvis ikke, blir det krise for regjeringen.

– Hele avtalen om samarbeid er i fare om ikke denne saken løses. Ved å ikke komme Venstre i møte, bryter regjeringen samarbeids-avtalen, sier Gunhild Berg Stang til avisa Klassekampen. Hun er fylkesleder i Sogn og Fjordane Venstre.

Mange asylbarn ble sendt ut i fjor høst. De hadde vært lenge i Norge. Regjeringen hadde lovet å sende ut færre av disse asylbarna. Flere av barna skulle ha fått bli i Norge, mener Venstre og KrF. Barna som ble sendt ut, må få vurdert sakene sine på nytt. Det krever de to partiene.

Partiene snakker trolig videre om saken onsdag.

Avisa Vårt Land har snakket med fylkesledere i KrF. Flere sier at skadene fra asylkrisen er vanskelige å reparere.

Da møtet begynte tirsdag, hadde regjeringen et forslag til en løsning. Men KrFs leder Knut Arild Hareide var ikke fornøyd. Partiet mener det er for få asylbarn som kan få sakene sine vurdert på nytt, skriver avisa VG.

Fremskrittspartiet (Frp) har vært imot å vurdere sakene på ny. Nå kan de likevel ombestemme seg, sier Frps Jan Arild Ellingsen. Men da får ikke barna komme tilbake til Norge mens søknaden vurderes. De må søke fra landet de er i, sier han.

LES MER HER: Må løse saken om asylbarna innen fredag