Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ikke fornøyd med svarene til banksjefen

Kritikken mot DNB øker. Heller ikke næringsminister Monica Mæland er fornøyd med bankens svar om skatteparadis.

Banksjef Rune Bjerke i Den Norske Bank (DNB) får mye kritikk for tiden. Avisen Aftenposten har avslørt at bankens avdeling i Luxemburg kan ha hjulpet personer med å gjemme penger i andre land. Bjerke har sagt veldig lite etter at saken ble kjent. Han sier at banken ikke burde ha gjort dette. Og at han ikke visste om det skjedde.

Mange eksperter og politikere har kritisert Bjerke for dette. De mener at næringsminister Monica Mæland må være streng. Kanskje til og med be Bjerke om å slutte i jobben. Mæland har sagt at banken må forklare seg.

Det prøvde banken på mandag. Da holdt Rune Bjerke presse-konferanse. Banken hadde sjekket seg selv i flere dager. De hadde funnet ut at de ikke hadde gjort noe ulovlig. Bjerke sa at ledelsen i Norge ikke fikk vite om det som skjedde i Luxemburg.

Næringsminister Mæland er ikke fornøyd med svarene til Bjerke. Hun krever at han forklarer mye mer. Hun vil vite alt om saken. Hun kommer til å sende ham flere spørsmål i løpet av tirsdag. Det skriver avisen Aftenposten.