Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ikke mer kumelk

Kronprinsparet legger ned melkeproduksjonen på Skaugum. Nå vil de leie bort jordene.

Kronprins Håkon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit gir opp letingen etter en forpakter til gården. En forpakter er en som passer på og driver gården.

Kronsprinsparet har vært på leting etter etter en forpakter til Skaugum i over ett år. Årsaken er at nåværende gårdsbestyrer Ola Aanonsen slutter. Kongsgården Skaugum ligger i Asker i Akershus.

Det har vist seg vanskelig å finne en til å ta over ansvaret for gården. Derfor legges melkeproduksjonen ned. 110 kuer vil bli solgt eller slaktet.
– Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avvikle husdyrholdet på Skaugum. Det har dessverre ikke lyktes oss å finne en forpakter til gården. Det har vært gode søkere til jobben. Men etter mange runder har vi ikke klart å finne en løsning for videre melkeproduksjon. Mange gode forslag til driften av gården har heller ikke gitt en løsning. Derfor blir det ikke lenger husdyr på gården, sier kronprins Haakon.

Det er driveplikt for jordene på Skaugum gård. Og derfor vil kronprinsparet nå se etter en forpakter som vil ta seg av dette. Det vil også søkes etter dyr som kan beite på beitemarkene. Den delen av gårdsmaskinene det ikke er bruk for, vil bli forsøkt solgt.