Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen ekstra tog eller fly

Tusener av mennesker sliter med å komme seg til andre byer under Norwegian-streiken. Men det blir ikke satt opp noen ekstra tog eller SAS-fly.

Onsdag ble enda flere piloter i flyselskapet Norwegian tatt ut i streik. 35.000 passasjerer må finne seg andre måter å reise på. Togselskapet NSB følger streiken i Norwegian nøye. Men de har så langt ikke satt inn noen ekstra tog. De har fortsatt noen ledige plasser på togene som går langt. Heller ikke flyselskapet SAS setter inn flere fly.

Norwegian har stanset rutene innenriks i Norge, Sverige og Danmark. Også noen fly til utlandet er stanset.

Knut Morten Johansen jobber med informasjon i SAS. Han sier til avisa Stavanger Aftenblad at de vil jobbe som normalt. De vil ikke utnytte streiken.

– Vi vil opptre moralsk og etisk korrekt under konflikten, sier Johansen. Han sier selskapet regner med fulle fly på sine avganger.

Også NSB merker at flere vil reise med dem. Tirsdag kveld var det mange som ringte kundesenteret. Dobbelt så mange var inne på nettsidene som normalt.

– Flest spør om nattogene, men også til togene på dagtid merker vi at flere vil ha billett. Men hvis folk ikke har faste tider de må reise på, er det fortsatt ledige billetter på alle togene som går langt. Det gjelder alle dager fram til helgen, sier Åge-Christoffer Lundeby til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i NSB.