Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen får gå i land før de har fått svar på prøvene

Skipet MS Spitsbergen kommer til Tromsø torsdag. Alle på skipet skal bli testet for korona. De må vente på skipet til alle har testet negativt, sier kommune-overlegen i Tromsø.

Hurtigrutens skip Roald Amundsen ligger i havna i Tromsø. Det er i karantene. Passasjerene er borte. Bare mannskapet er igjen på skipet.

En person testet positivt på korona i forrige uke. Personen hadde reist med skipet. Nå har snart 50 personer som var på skipet testet positivt.

Les mer: Slik spredte korona-smitten seg på Hurtigruten

Kathrine Kristoffersen er kommune-overlege i Tromsø. Hun sier det er 37 smittede på skipet nå. De er mannskap på skipet Roald Amundsen. Fire smittede passasjerer er fortsatt i Tromsø. En av dem er fra Tromsø.

–  Vi har vært forberedt på at dette kunne skje, sier Gunnar Wilhelmsen. Han er ordfører i Tromsø. Han sier det er lite smitte i Tromsø, men at det er viktig at folk følger rådene for å hindre smitte.Han mener de siste dagene har vært en påminnelse. Det er viktig at folk husker på rådene for å hindre smitte, sier han.

Les også: Passasjerer bedt om å bli på lugaren

Les også: Tester mannskapet for korona

Torsdag kommer skipet Spitsbergen til Tromsø. Det er også fra Hurtigruten. Kommunen skal møte skipet på havna. Alle på skipet skal bli testet for korona. Og alle må vente på skipet til svarene fra prøvene er klare. Men det kan vare lenger.

– Mannskap og reisende må vente på skipet til alle tester er ferdige. De får gå i land hvis alle prøvene er negative. Om en eller flere er positive, så må vi vurdere det på en annen måte. Da vil karantenen fortsette, sier Kristoffersen.

Hun sier de første svarene vil komme torsdag. Men hun tror noen prøver ikke vil være klare før fredag.

Les også: Strammer inn: Cruise-trafikken stanses