Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen funnet i skredet i natt

Redningsfolkene fortsatte å lete etter overlevende i Gjerdrum gjennom natta. Men ingen ble funnet. Politiet vet nå hvem fem av de døde er.

Natt til mandag lette redningsfolk fortsatt etter overlevende. Det er i området hvor skredet med leire skjedde i Aks i Gjerdrum.

– Det er ikke gjort nye funn i natt, fortalte Gisle Sveen til nyhetsbyrået NTB omtrent klokka 4.30 mandag morgen. Han er operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Til sammen 10 personer var savnet etter skredet. Skredet gikk natt til onsdag 30. desember. Søndag ble tre døde personer hentet ut av skred-området. Dermed er sju personer bekreftet døde. Fem av disse er identifisert. Det betyr at politiet vet hvem de døde er. Tre personer er fortsatt ikke funnet.

Sveen sier at de fortsatt leter med håp om å finne overlevende. I natt har de lett i områder der det er håp om å finne folk.

Det er ikke umulig at noen kan ha overlevd, til tross for den kalde temperaturen. Det sa Gunnar Farstad søndag kveld. Han er innsatsleder for helse.

– Forutsetningen er at de ligger i et hulrom i en bygningsmasse, sa han.

– Det er historier fra andre steder i verden, riktignok stort sett med høyere temperatur, der folk har overlevd lenge. Det avhenger av at en er i et hulrom der det også er isolasjon, sa Farstad.

Han sa også at folk i Norge har overlevd med langt under 20 graders kropps-temperatur.