Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen konkrete tips om drapssiktet

Politiet har fått inn mange tips om den etterlyste Kim Andreas Kristiansen. Men ingen som kan føre til at den drapssiktede snart blir pågrepet.

23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er etterlyst for drapet på hans stefar. Etterlysningen mandag førte til at Gudbrandsdal politidistrikt fikk mange tips. Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer er takknemlig for opplysningene. Men han sier ingen av tipsene vil lede til en pågripelse snart. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Ingen av tipsene gir oss kontroll over den etterlyste. Ingen gjør oss konkret veldig optimistiske. Ingen tips har så langt medført eller vil føre oss veldig mye nærmere den siktede. Det sier Bergundhaugen til NTB.

Han ber folk fortsatt være våkne, følge med og varsle. Det er dersom de skulle se noe som kan ha betydning. Den 58 år gamle Bjarte Hansen ble torsdag funnet drept. Han ble funnet i et bål ved en turvei i Øyer i Oppland. Den 23 år gamle siktede stesønnen bodde sammen med mannen. Politiet har ingen livstegn fra ham siden fredag.

– Han har ikke vært mulig å kontakte på noen måte. Det er etter at saken har vært omtalt, sier politistasjonssjefen.

LES MER HER: Fant rester av lik i bål

Politiet vil ikke si mye om hva de mener er årsaken til drapet. Politistasjonssjefen sier det er vanskelig for politiet å kommentere opplysninger i mediene. Opplysningene handler om at det skal ha vært en konflikt mellom stesønnen og 58-åringen.

– Vi må holde alle muligheter åpne. Vi kan ikke utelukke noen ting. Derfor kan jeg heller ikke kommentere spørsmål om motivet bak handlingen, sier Bergundhaugen.

Fremdeles arbeider mange politifolk med etterforskningen av drapet. Også flere tekniske og taktiske eksperter fra Kripos jobber med saken. Siden det ble snakk om drapet fredag, stoppet alle spor etter Kim Andreas Kristiansen. Politiet vil ikke kommentere måten de arbeider på. Men de sier de bruker alle midler de har for å finne og få tak i den siktede. De både overvåker pengebruk og om han bruker telefon. Men de leter ikke aktivt etter 23-åringen.

– Vår viktigste oppfordring er fortsatt at han skal melde seg selv. Vi ser også at venner og familie har stått fram og oppfordret til samme. Det setter vi pris på. Det å leve i skjul over tid, er ganske heftig og slitsomt. Det er bedre å være i en annen fase, sier Bergundhaugen til NTB.

Politiet jakter også på en mulig medhjelper. Personen kan ha hjulpet til med drapet eller med å flytte liket etterpå.