Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen tegn til at juryen har bestemt seg

Det er snart to døgn siden juryen trakk seg tilbake i saken om Eirik Jensen. Foreløpig er det ikke tegn til at de har bestemt seg.

I snart to døgn har juryen snakket sammen. De skal si om Eirik Jensen er skyldig eller ikke skyldig. Det er i ankesaken hans i Borgarting lagmannsrett. Den tidligere politimannen ble dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett. Han tok imot penger og gaver fra smugleren Gjermund Cappelen, mente tingretten. Jensen hjalp også til med å smugle hasj, ifølge dommen.

Klokka 12 fredag var det 1 døgn og 23 timer siden juryen samlet seg. Den består av fem kvinner og fem menn. Torsdag holdt de på til rundt halv sju på kvelden.

De har sittet sammen og jobbet i 14,5 timer, ifølge kanalen NRK.

Fredag morgen samlet de seg. Det er ventet at de vil si hva de har kommet fram til i løpet av dagen. Men juryen kan også bruke lørdagen, dersom de har behov for det. Det sa lagdommer Kristel Heyerdahl i Borgarting lagmannsrett til juryen onsdag.

Juryen svare ja eller nei på to spørsmål:

 

* Er Eirik Jensen skyldig å ha ha hjulpet Gjermund Cappelen med å smugle hasj?

 

* Er Eirik Jensen skyldig i å ha mottatt penger eller tjenester ulovlig?

 

Under hvert spørsmål er det et tilleggs-spørsmål. Hvis juryen svarer ja på spørsmålene ovenfor, må de svare om handlingen er grov eller ikke. Minst sju av de ti medlemmene i juryen må svare ja på spørsmålene. Det er for at Jensen skal finnes skyldig.