Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jan Helge Andersen slipper ut av fengsel

Jan Helge Andersen slipper ut av fengsel i januar. Han er dømt for drap på to små jenter.

Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt for drap og voldtekt. I 2000 ble åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen funnet drept. De var også voldtatt. Det skjedde i Baneheia i Kristiansand.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring. Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Nå slipper Andersen ut, melder kanalen NRK. 2. januar starter han hjemmesoning. Det vil si at han må bo nær fengselet i Skien. Men han kan dra til Oslo en gang i uka. Han kan også besøke foreldrene sine i Kristiansand.

Andersen tilsto drapet på jentene. Politiet fant arvestoffet DNA på drapsstedet. Det passet Andersen. Det ble aldri funnet fysiske beviser mot Kristiansen. Men han ble dømt fordi Andersen vitnet mot ham i rettssaken.

Kristiansen sier han er uskyldig. Han har flere ganger søkt om å få saken gjenopptatt. Tirsdag fikk han sitt fjerde avslag. Han vil ikke søke om å få slippe fri på prøve. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Kristiansen mener det vil si at han innrømmer drapene.

– Jeg sitter her i 20 år. Jeg sitter her i 30 år. Sannheten skal fram. Jeg kommer aldri til å innrømme noe jeg ikke har gjort, sa han til kanalen P4 i november.