Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg er sjokkert

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier at hun er sjokkert. Årsaken er at Liv Løberg har løyet om CV-en sin.

Liv Løberg ble tatt for å ha jukset med CV-en. CV-en er en oversikt over utdannelsen hennes. Løberg er administrasjons-sjef i Statens Autorisasjons-kontor for Helsepersonell. (SAFH) De sjekker om helse-arbeideres utdannelse og papirer er riktige.

Løberg har forfalsket dokumenter om flere studier. Det gjelder tre studiebevis fra tre ulike utdanningssteder. Det ene er fra Norges Handelshøyskole. De to andre fra London School of Economics og Queen Mary College i Storbritannia. Det skriver avisa VG.

LES MER HER: Helsesjef jukset

Liv Løberg innrømmer at hun har jukset med CV-en. Torsdag sa hun opp jobben. Hun slutter i jobben med en gang.
– Jeg er lamslått og litt sjokkert. Samtidig er dette veldig trist, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hun er helseminister for Arbeiderpartiet (Ap). Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Strøm-Erichsen synes dette er spesielt alvorlig. Årsaken at Løberg jobbet med å godkjenne helsepersonell.

– Undersøkelser vil vise hvordan dette kunne skje, sier ministeren. Helsedirektoratet må rydde opp, mener hun. Helseministeren synes det er overraskende at jukset ikke er oppdaget tidligere. Et konsulentfirma skulle finne ny direktør for SAFH. Et konsulentfirma jobber for å finne flinke folk til forskjellige jobber. De ansatte Løberg. Firmaet oppdaget ikke jukset. Det skriver avisa VG.

– Du stoler vel på at et sånt firma gjør jobben sin grundig og godt. Samtidig må jeg understreke at jeg ikke kjenner detaljene i saken, sier Strøm-Erichsen.

Bent Høie reagerer også på avsløringene om Liv Løberg. Høie er leder av Stortingets helsekomitè. Han er med i partiet Høyre.
– Dette er en skandale. Ikke minst fordi at det er denne typen oppdrag dette kontoret selv skal sjekke. Jeg ble veldig overrasket, sier Høie. Det skriver nettavisa Aftenposten.no.

Høie mener Helsedepartementet bør sjekke hvordan Helsedirektoratet og SAFH ansetter ledere. Han venter også på en grundig gjennomgang av ansettelsen av Løberg.